sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Varpuleita ja pokeria

Onnelisesti ja ehjänä kotosalla.
Viikonvaihteeesta muodostuikin todella vauhdikas. Kotimatkalla vähän ennen Suonenjokea meinasi tulla lähikontakti hirven kanssa. Että osasikin tulla vauhdilla eteen, onneksi autossa oli kunnon jarrut ja matkatavarat takakontissa, muuten ne olisivat tulleet niskaan. Tosin käsilaukku sekä takkini kyllä lähtivät lennokkaasti penkiltä jalkatilaan. Enpä ole niin läheltäpiti tilanteessa ennen ollutkaan, tärisin vielä Kuopiossakin.


Käväsin sitten kotosalla kiireesti saunassa, sillä onneton lupauduin kuskiksi mp.kauden päättäjäisiin Kajaaniin. No mikäs siinä auttoi kuin vain lähteä sinne ajelemaan. Kuopuskultaseni oli minulla seuralaisena ja yövyimme keskustan hotellissa. Hauskaahan kerholla tietenkin oli, lauloimme vaihteeksi karaokea, niin että molemmilla oli aamulla kurkkukipeänä.Tulomatkalla pari hirveä juoksi tielle mutta onneksi niin kaukana että siinä ei hätäjarrutuksia tarvinnut tehdä, silti kyllä hiljensin vauhdin. Koskaan kun ei voi tietää kääntyvätkö ne takaisin.

Käväsin vielä illankähmässä sienimetsässä repullisen noutamassa, sillä pakkasta taitaa jo tännekkin tulla ja siihenpä se sienestys miltei lopahtaakin. Kajaanissa yö olikin tosi kylmä ja aamusella auton ikkunat olivat jäässä. 

Paloman varpulit toivottavat onnea varpulikisan parhaimmistolle. Ja plätylle olisi tässä pokerikäsi, jolla varmasti olet saapa sen hävinneen kuvan.



9 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. tulipas taas noita kirotusvihreitä, piti ihan poistaa eka teksti! mutta tässä ymmärrettävmpänä?

    olipas sulla vauhtia ja vaarallisia tilanteita! on hienon väriset kynnet pikku varpuleissa :) olikos se viinikin jotain vihreetä...teki pahapäiseksi???! mutta kiitos sieniopastuksesta ...ah niin ja ne hymykuopat :))

    VastaaPoista
  3. Oli todella mukava nähdä teitä kaikkia.
    Kiva lukea, että niitä 'kirotusvihreitä' tulee muillekkin. Muistelen nähneeni saman värin eräällä toisellakin kynsissään. Viini oli valkkaria,,, runsaasti nautittuna minua nukuttaa, mutt'ei tee pahapäiseksi. hih.. Voi teittiä ja hymykuippia.

    VastaaPoista
  4. Kyllä ne sun hymykuopat jäivät mieleen. Oli kivaa kun ilmestyit yllättämään meitä Lossivahtiin. Sinulla oli onni matkassa sen hirven kanssa ettei käynyt pahemmin. Minäkin olen kerran ottanut yhteen hirven kanssa. Hiljainen vauhti pelasti sekä minut että autoni suuremmilta vahingoilta.
    Hymyillään kun tavataaan !!

    VastaaPoista
  5. voi taivahan tulet, oli sul tuuria.. onneks säästyityit pahimmilta..kiva kun kävit.varovasti nyt sen käpälän kanssa..

    VastaaPoista
  6. Hirvet joskus muistuttaa miten tavarat pitäs pakata autoon.Aika tympeä sattuma kun lossin Esko just edellisenä iltana varotti ja näytti kuvat omasta hirvikolarista. No ,onneks ei käyny kuinkaan.

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Niinpä muistuttavat ja myöskin turvavöiden tarpellisuudesta kaikilla autossa matkustavilta. Jospa tämä läheltäpiti juttu katkaisi minun huonon tuurini tältä vuodelta. Sillä nythän ei kukaan loukkaantunut eikä romuttunut. Se on tää hirvenmetsästyksen aloitus hirvillekkin kauhuaikaa, kun metsä on täynnä koiria ja jahtimiehiä. Vauhkoontuvat hirvireppanat ja säntäilevät suinpäin pakoon, ihme ettei koira tullut perässä. Normaalisti hirvet kuitenkin liikkuvat enimmäkseen hämärän laskeutuessa.

    VastaaPoista
  9. Huomenia. Itse saa olla kiitollinen ettei tälläkään reissulla sattunut mitään , 1147 km, kun välii tulee ajettuakin aika reippaasti.

    VastaaPoista