keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Sekametelii...

Kävin sitten etsiskelemässä soppatarpeita metsiköstä. Ensin en löytänyt juuri mitään, ajattelin että nyt täytyy sitten kerätä punikkitatteja ja tehdä mustaa sienisoppaa. 
Sitten huomasin yhden hyvän lampaankäävän, no se on vain kahden tähden sieni, mutta kelpaa sekasienisoppaan sekä muutamia kahden tähden koivuhaperoita.
On se sitten muuten kumma kuinka hyvä mieli tulee, kun löytää joitakin todella hyviä sieniä. Ilokseni löysin vaaleaorakkaita ja herkku- sekä voitatteja sain repuntäydeltä. 
Lopulta oli lähdettävä kotiin, sillä en olisi pystynyt kantamaan yhtään painavampaa saalista. Sieniä tuli niin runsaasti, että osan voin kuivata talven sieniruokia varten. 
Sekametelisoppa porisee ja nälkä on jo aivan kamala.

2 kommenttia:

  1. Sieniä sieniä , ei oo tänä vuonna tullu käytyä ajelemas Heinäveellä syömäs sieniä. Kaverin puoliso on ruukannu kerätä ja tehä. Sit jupeta käyny kuokkimas , eiku syömäs. Onks Palomalla joulu kun sekametelisoppaa tekee , no saa sitä muullonkin syyä.

    VastaaPoista
  2. En kylläkään tehnyt soppaa sekahedelmistä, vaan sekasienistä. Söin sitten liikaa ja ny on sitten ähky...huoh Mutta kyllähän oikea sekametelisoppa on kanssa hyvää, ainakin kermavaahdon kanssa. Ai että nyt iski himo...

    VastaaPoista